2016/2017 OKUL TAŞITI FİYAT TARİFESİ

• Yazının Tarihi: 11 Ağustos 2016

2016 – 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ TAŞIMA ÜCRETLERİ AÇIKLANDI

2017 UKOME ‘NİN 03.08.2016 TARİH VE 2016/568 SAYILI KARARI İLE ONAYLANMIŞTIR.
2016-2017 eğitim-öğretim döneminde servis ücretleri belirlendi. Mesafesine göre 130 lira ile 240 lira arasında değişen ücretleri değerlendiren servisçi esnafının başkanı Hasan Basri Bostancı, velileri de uyardı.

İzmir Otobüsçüler ve Umumi Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, okul servislerinde fiyat düzenlemesine gittiklerini belirterek öğrenci velilerini fazla ücret ödememeleri konusunda uyardı. Okulların açılmasıyla birlikte korsan plakalara karşı vatandaşları uyaran Bostancı, “Öğrenci taşımacılığı çok farklı bir taşımacılık. Burada biz Atatürk’ün bize emanet ettiği Türkiye’nin geleceğini taşıyoruz.
Bu taşımacılıkta kiralık araç kullanılması kesinlikle yasal açıdan mümkün değil. Öğrenci velilerinin özellikle dikkat etmesi gereken husus okul servis aracı olan bir aracın plakası S plaka olup olmadığına ve aracın okul taşıtı olup olmadığına özellikle dikkat etsinler” dedi.

“Tarife dışı ücret ödemeyin”

Her araçta bulunması zorunlu olan bir fiyat tarifesi olduğunu ifade eden Bostancı, “Bu tarifenin dışında bir ücreti kesinlikle ödememelerini ve bu ücreti de ancak ve ancak kesinlikle araç sahibine yani hizmeti aldığı kişiye ödemeleri gerekmektedir.
Eğer bu konuda fahiş fiyat uygulaması olursa bu konuda bize veya kaymakamlıklara gerekli müracaatları yapmaları halinde olayın takipçisi olacağız” diye konuştu.

“Zam değil, düzenleme”

2016-2017 eğitim-öğretim döneminde yeni servis ücretleri belli oldu. TEFE-TÜFE oranında yapılan aylık yeni düzenlenmeye göre 0-3 kilometre arası 130 lira, 0-6 kilometre 160 lira, 0-10 kilometre 170 lira, 0- 20 kilometre 240 lira oldu. Yeni fiyat tarifesindeki ücret artışının kesinlikle zam olmadığını ve TEFE-TÜFE oranlarına göre yapıldığını belirten Bostancı, “Özellikle bin lira olan zorunlu trafik sigortasının 5 bin liraya çıktığı süretçe bile bu artışı öğrenci velilerimizi mağdur etmemek adına tarifeye yansıtmadık” açıklamasını yaptı.

ÖĞRENCİ TAŞIMA ÜCRETLERİ

Mesafe Aylık ücret

0-3 KM . . . . . . .130 TL
0-6 KM . . . . . . .160 TL