İzmir trafiğine acil eylem çağrısı

• Yazının Tarihi: 26 Aralık 2017

659x460-izmir-trafigine-acil-eylem-cagrisi-1513962053593

İzmir trafiğine acil eylem çağrısı

Aktarmalı sistem, tramvay inşaatı, daralan yollar nedeniyle trafik İzmirliler için her geçen gün daha büyük bir sorun haline gelirken, Yeni Asır’ın konuyu gündeme getiren yazı dizisinin ardından toplumun tüm kesimlerinden çözüm önerileri geldi

İZMİR’İN TRAFİK ÇİLESİ – TOLGA TEKİN

İzmir’de trafik sorununu mercek altına alan Yeni Asır’ın yazı dizisi ses getirdi. Geçmişte en fazla yarım saatte ulaştıkları yere artık 1 buçuk saatten önce varamayan İzmirliler, Büyükşehir’in 2014 yılında hayata geçirdiği aktarmalı sistemin ardından tramvay inşaatının da trafiği felç ettiğini belirtirken, siyasetçiler, meslek odaları ve uzmanlar trafikle ilgili acil eylem planı çağrısı yaptı.

“MESAİ VE OKUL SAATLERİ YENİDEN DÜZENLENSİN”

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı: Memur ve işçi giriş saatleri ile okul giriş saatlerinin çakışması soruna neden oluyor. Bu giriş saatlerindeki mesafeyi ayarlamak lazım. Bu çakışma sürecinde trafikte hepimizin gözlemlediği gibi trafik felç oluyor. Yaz saati uygulamasıyla birlikte okul girişleri 08.00 ile 09.00 saatleri arasına sıkıştı. Memurların da işe giriş saati 08.00 – 08.30 oluyor.
Memur giriş saatini 08.00’e alıp okul giriş saatlerini 09.00’a alırsak ve çift müfredat olan okullarında giriş saatini 07.00’ye alırsak sorun çözülür. Fabrikalara işçi giriş saatleri de 07.00-15.00-23.00 olacağına 06.00-14.00-22.00 olabilir.

TRAFİĞİ RAHATLATACAK PROJELER

KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİ
Ulaştırma Başkanlığı’nın planladığı Körfez Geçiş Projesi’nin ihalesi 2018 yılında yapılacak. 2017 yılında proje çalışmaları tamamlanan İzmir Körfezi Geçiş Projesi, İnciraltı ile Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ne ulaşımı sağlayacak. 12.6 kilometre uzunluğundaki projeyle Karşıyaka’dan Sahilevleri’ne araçlar 6 dakikada geçecek.

WhatsApp Image 2017-12-25 at 17.38.33 yenigun