KOSGEB Faizsiz Kredi Başvurusu

• Yazının Tarihi: 10 Şubat 2017

ESNAFIMIZA MÜJDE : “KOSGEB 50.000 TL SIFIR FAİZLİ KREDİ DESTEĞİ BAŞVURULARI BAŞLADI”

kosgeb-logo1

BAŞVURU ADRESİ ==> “ http://sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr

-BAŞVURU SON TARİHİ 20 ŞUBAT 2017 PAZARTESİDİR-

(NOT : BAŞVURUDAN SONRA MÜRACAAT İLE İLGİLİ BİLGİLER TELEFONA VE E-POSTA ADRESİNE GELECEĞİNDEN, MÜRACAAT SAHİPLERİNİN MUTLAKA KENDİLERİNE AİT E-POSTA ADRESLERİ OLMALIDIR.)

Sayın Başbakanımız tarafından yapılan açıklamaya göre Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olan KOSGEB tarafından küçük esnafa 3 yıl vadeli 50.000 TL. sıfır faizli kredi desteğinin 2017 yılında da devam edeceği belirtilmişti.

Bugün (10.02.2017) yapılan basın toplantısında; Bilim,Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk ÖZLÜ , 10 ŞUBAT 2017 tarihinde saat 14:30’da KOSGEB binasında,Sıfır Faizli Kredi Desteği başvurusunun açılışını gerçekleştirdi.

14 Aralık 2015 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile esnaf ve sanatkarlara kullandırılan 30 bin liralık faizsiz krediden yararlanan esnaf ve sanatkarlar bu programdan yararlanamayacak.

Başvuru ile detaylı bilgiyi http://kosgeb.gov.tr adresinde bulabilirsiniz.

AYRICA BUGÜN (13.02.2014) TESK TARAFINDAN YAYINLANAN GENELGEDE :

AR-GE MÜDÜRLÜĞÜ

Bilindiği üzere, 2016 yılı Aralık ayında KOSGEB tarafından verilen 50 bin TL üst limitli Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğine talep çok yoğun olmuş ve ancak krediye başvuran 244.980 işletmeden sadece 15.000’i bu krediden yararlanabilmişti. Sonrasında hükümet tarafından kredi faiz desteklerinin 2017 yılında da devam edeceği ve KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğine başvuruda bulunmuş 244.980 işletmeden sözkonusu krediyi kullanarak KOSGEB tarafından destek ödemesi gerçekleştirilen işletmeler hariç olmak üzere, gerekli şartları taşıyan tüm işletmelerin bu destekten yararlanabileceği açıklanmış ve Konfederasyonumuzca da konu 03/02/2017 tarihli ve 17 sayılı genelgemiz ile teşkilatımıza duyurulmuştu.

Bu çerçevede, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Faruk ÖZLÜ tarafından yapılan açıklama ile, KOSGEB tarafından KOSGEB veri tabanına kayıtlı, güncel KOBİ Beyannamesi onaylı ve KOSGEB desteklerinden yasaklı olmayan KOBİ’lere, yine aynı şekilde 50 bin TL üst limitli, 12 ay ödemesiz, geri kalanı 3 ayda bir eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği verileceği açıklanmıştır.

Bakan Faruk ÖZLÜ tarafından yapılan açıklama ile;

** 2016 yılı Aralık ayında verilen KOSGEB Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteğinden yararlanamayan ve gerekli şartları taşıyan yaklaşık 230 bin KOBİ’nin tekrar başvuru yapmalarına gerek kalmaksızın önceki başvurularının geçerli sayılacağı,

** Ayrıca, daha önce başvuru yapamayan özellikle mikro işletmelerin (net satış hasılatı 1 milyon TL’nin altında olan ve 10 kişiden az çalışanı bulunan) yeni başvuru yapabilecekleri,

** Başvuru yapan tüm işletmelerin öncelikle güvenlik soruşturmasından geçirileceği,

** Güvenlik soruşturmasında sorun çıkmayan işletmelerin çalışan sayısı ve net satış hasılatı daha az olandan başlayarak sıralanacağı ve kredilendirileceği,

** Başvuruların 20 Şubat 2017 tarihine kadar “ sifirfaiz2017.kosgeb.gov.tr ” internet adresi üzerinden yapılacağı,

** Yeni başvuru yapacak olan KOBİ’lerin KOSGEB veri tabanına kayıt olmaları ve onaylı KOBİ Beyannamelerinin olmasının gerektiği,

** Ayrıca, teminat sıkıntısı çeken işletmelere Kredi Garanti Fonu ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliklerinin de taraf olacağı ve böylelikle bankaların teminat ve kefalet konusunda daha olumlu değerlendirme yapacağı,

** 27 Şubat 2017 tarihinden itibaren de kredi faiz desteğine hak kazanan işletmelere SMS ve bilgilendirme e-postası gönderileceği,Bilgilerinizi ve bağlı odalarınız aracılığıyla tüm esnaf ve sanatkarlara duyurulması hususunda gereğini rica ederiz.