Milli Eğitim Bakanlığı ziyareti

• Yazının Tarihi: 29 Ağustos 2020

WhatsApp Image 2020-08-28 at 17.28.36

IMG-20200831-WA0003

MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ SAYIN ZİYA SELÇUK’A, SERVİS ARAÇLARI YÖNETMELİĞİNDE YAPILMASINI İSTEDİĞİMİZ DEĞİŞİKLİK VE ERTELEME TALEPLERİMİZİ İLETTİK

Okulların açılmasının planlandığı tarihe az bir süre kaldı. Bu süre içerisinde esnafımızın acil talepleri gündemde. Uzun süredir Federasyonumuz ve Servis Araçları Çalışma Grubu olarak ilgili Bakanlık ve kurumlar ile istişare halindeyiz.

Dün (28.08.2020 Cuma) Federasyon Başkanımız Sn. Fevzi APAYDIN önderliğinde, Konya Birlik Başkanı Muharrem KARABACAK, İstanbul Oda Başkanı Hamza ÖZTÜRK ve Ankara Oda Başkanı Tuncay ELMADAĞLI  ile beraber tüm Türkiye’deki Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odaları adına Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK ile bir araya geldik.

Aşağıda üst başlıklar halinde belirtilen taleplerimizi ilettik ve kendisiyle görüştük, bu talepler;

1 – Okulların açılması durumunda seyreltilmiş eğitim ve taşımacılık yapılması halinde maliyetlerin yeniden hesaplanarak tarifelerin ona göre belirlenmesi.

2 – Okul Servis Araçları Yönetmeliği ‘nde yer alan Mesleki Yeterlilik Belgesi (bu belge yerine SRC belgesinin kabul edilmesi), Üç Nokta Emniyet Kemeri, Koltuk Sensörü zorunluluğu, Kamera ve Kayıt Sistemleri maddelerinin ilk etapta ertelenmesi ve yeniden düzenlenmesi.

3 – Araç yaşının 16 yaş olarak güncellenmesi.

4 – Rehber Personel eğitim düzeyinin ilkokul ve yaşının 20 olarak güncellenmesi.

5 – Covid-19 mücadelesinde öğrencilere yönelik eğitim filmleri hazırlanması ve sosyal medyada yayınlanması.

6 – Hizmet vermeleri mümkün olmayan servis aracı işletmelerimiz için karşılıksız gelir desteği sağlanması ve bir defaya mahsus faizsiz kredi verilmesi. Bunun yanında Esnaf Kefalet Kooperatifleri ve Bankalardan kullanılan destek kredilerinin faizsiz ertelenmesi.

7 – Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde zorunlu tutulan kameraların NVR yerine DVR olması.

8 – Taşımalı Eğitim Ücretlerinin yeniden belirlenmesi.

9 – Servis taşımacılığında ÖZ Mal şartının sıkı denetlenmesi.

10 – Fabrika çıkışı olan renkli camların mevzuatta kabul görmesi.

Acil olarak taleplerimizin dikkate alınarak, öncelikle ertelemenin yapılması ve sonrasında Yönetmeliğin yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirttik.

Sayın Bakanımız taleplerimizi haklı bularak, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve diğer ilgili Bakanlarımızla da istişare ederek idare olarak ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK ’a taleplerimize göstermiş olduğu ilgiden ve misafirperverliklerinden dolayı saygılarımızı arz ediyoruz.

meb