Önemli Duyuru !..

• Yazının Tarihi: 15 Eylül 2017

İZMİR VALİLİĞİ-FOTO

Değerli esnafımız;

Milli eğitim bakanlığı tarafından 81 ildeki tüm valiliklere gönderilen genelgede 2017/2018 eğitim-öğretim yılında kış saati uygulamasına geçilemeyeceği belirtilerek, okula giriş ve çıkış saatlerinin valilikler tarafından belirlenmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca her ilin kendi iklim ve coğrafi koşullarının dikkate alınması ve ilk ders başlama saatinin gün ışığından daha fazla yararlanılmasını temin edecek şekilde belirlenmesi talimatını vermiştir. 18.09.2017 pazartesi eğitime başlayacak olan okulların giriş saatleri hakkında Oda Başkanımız Hasan Basri BOSTANCI bugün (15.09.2017) saat:16.00 itibari ile Sayın Valimiz Erol AYYILDIZ ile makamında görüşmüştür.

Sayın valimize; çift müfredatlı olan okullarda öğlencilerin çıkış saatlerinin şu anda mevcut sistemde 19:00 olduğu, bakanlıktan gelen ve gün ışığından faydalanılması için giriş saatlerinin en erken 08:00′ e alınması durumunda; çıkış saatlerinin 19:30 – 19:45 olacağı ve öğrencilerin evlerine giriş saatlerinin 21:00’ı bulacağı, dolayısıyla muhtemel sıkıntıların yaşanabileceğinin göz ardı edilmemesi yönünde bilgi verilmiştir. Ayrıca tek müfredat olan özel okullara ve memur servisi yapan esnafımızın yapmış olduğu taahhütlerde de sıkıntı yaşanacağının muhtemel olduğunun bilgisi verilmiştir.

Sayın valimiz ile yapılan görüşme sonucunda; okul saatleri hakkında tüm kaymakamlıklara bilgi verilmesine, her okulun giriş ve çıkış saatlerini kendi müdürlüğü ve okul aile birliğince belirlenmesinin ardından odamızın da bilgisine başvurulacağı ve il milli eğitim müdürünün de görüşünün alınacağı toplantı yapılmasına karar verilmiştir.

Esnafımızın aleyhine olacak her olayın karşısında olduğumuzu özellikle belirttiğimiz bu görüşmede anlayışı ve ilgisi için Sayın Valimiz Erol AYYILDIZ’a esnafımız adına teşekkür ederiz.

oda