Önemli Duyuru “KORSAN’I BİRLİKTE BİTİRECEĞİZ”

• Yazının Tarihi: 25 Ağustos 2017

Değerli esnafımız;

Bir süre önce İzmir’de anaokulu servis aracında hayatını kaybeden 3 yaşındaki Alperen Sakin’in üzüntüsü yüreklerimizi dağlamış, gönüllerimize ateş düşürmüştür.

Minik Alperen’i taşıyan aracın ‘S’ plakası taşıyan bir okul taşıtı olmaması da uzun yıllardır TBMM’de, ilgili tüm bakanlıklarda, TOBB Meclis Toplantılarında ve diğer tüm resmi kurumlarda yazılı ve sözlü olarak gündeme getirdiğimiz, ‘Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisi korsan taşımacılıktır’ tezimizde ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha gözler önüne sermiştir.

• Araçları, aracı kullanan sürücüleri, öğrenci / yolcu taşımacılığına uygun olan ‘S’ plakalı araçların denetimleri (hatta ‘S’ plakalı araç trafikte seyir halindeyken durdurulup defalarca kontrolden geçmesine rağmen) korsan tabir edilen araçların trafikte seyir halindeyken ve içinde yolcu olmasına rağmen kolluk kuvvetlerince durdurulmaması, odamız tarafından bu durumun sürekli dile getirilmesine rağmen bu tür korsan araçların öğrenci / personel taşımacılığını çok rahat bir şekilde yapmaları maalesef çok iyi bilinen acı bir gerçek olduğu,
  • ‘S’ plakalı araçları ile servis taşımacılığı yapan gerçek servisçi esnafımızın tüm yasa ve yönetmeliklere haiz, öğrenci / personel taşımacılığı yapmak için gerekli tüm resmi belgelere sahip olan işinin ehli kişiler olduğu,
  • Yaşanan bu acı kayıp ile ilgili ‘S’ plakalı araç sahibi esnafımızın uzaktan yakından ilgisinin olmadığı,
  • Eğitim kurumlarının Özel / devlet okulları, anaokulu, kreş ve etüd merkezleri vb. sadece eğitim amaçları bulunan kurumların, öğrencilerin / çocukların taşımacılığının yapıldığı servis taşımacılığı işine karışmamaları gerektiği,
  • Korsan taşımacılığın tamamen önlendiği takdirde bu tür acı olayların asla yaşanmayacağının, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da öğrenci / personel taşımacılığını en hassas, en güvenli, en özverili şekilde yapılacağının, garantisi; yaptığınız mesleğin kutsal bir amaca hizmet verdiğinin bilincinde olan siz ‘S’ plakalı araç sahibi esnafımıza değer veren ve sonuna dek güvenen oda başkanımız Sayın Hasan Basri BOSTANCI tarafından basın kanalları aracılığı ile kamuoyuna, ilgili tüm bakanlıklara, İzmir Valiliğine, İzmir Emniyet Müdürlüğüne, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve en son olarak Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımıza rapor halinde bildirilmiştir.

Aşağıda sadece çok az bir kısmı bilginize sunulan cevabi dilekçelerden de anlaşılacağı üzere odamıza ait ( http://iousaieo.org.tr/korsan/ ) korsan ihbar hattına bildirilen ‘S’ plakasız olarak servis taşımacılığı yapan korsan araçlar hassasiyetle takip edilmekte, İzmir İl ve İlçe Emniyet Müdürlükleri, İBŞB Zabıta Müdürlüğü, Jandarma ve BİMER’ in yanında sivil ekiplere ve direkt olarak yetkili kişilere bildirilmektedir.

Sizin de bildiğiniz üzere İzmir Emniyet Müdürlüğü dışında herhangi bir özel veya tüzel kişiliğin belediyemiz de dahil olarak hiçbir kurumun aracı kapatma yetkisi bulunmamakta olduğundan bu tür paylaşımlara itibar etmemenizi öncelikle rica ederiz.

İzmir İl ve İlçe Emniyet Müdürlükleri, İBŞB Zabıta Müdürlüğü, Jandarma ve BİMER tarafından odamız aracılığı ile yapılan korsan araç bildirimlerine öncelik verilmektedir.

‘S’ plakalı araçlarımızın mağduriyetini önlememiz, korsan olarak çalışan araçlarla sizler ile birlik ve beraberlik içinde hassas bir şekilde mücadele etmemiz, İzmir Valiliği, İzmir Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız ve gündemde bulunan mobil ekip kurulumunun en sağlıklı şekilde yapılması ve kısa süreçte sonuç alınabilmesi için;

• Korsan olarak çalıştığı tespit edilen araçların plakalarını, markalarını ve kesin çözüme kavuşması amacı ile servis yaptığı yer ve saatlerini, başlama veya bitiş noktasını şahsınız tarafından yetkili kurumlara bildiriminizin yanında mutlaka sadece odamızın ( http://iousaieo.org.tr/korsan/ ) korsan ihbar hattına bildirmenizi,

• Korsan olarak çalıştığı tespit edilen araçların ekipler tarafından takibinin hassas bir şekilde yapılması için odamızın facebook sayfası dahil olmak üzere herhangi bir facebook sayfasında fotoğraflarının yayınlanmamasına, bu tür paylaşımların korsan ile mücadelemize zarar vereceğinden dolayı özen göstermenizi rica ederiz.