İzmir’de okul servislerine zam talebi!

Döviz kurlarındaki artıştan sonra yaşanan akaryakıta gelen art arda zamlar esnafı zor durumda bıraktığı belirtildi.

ÇİĞDEM ÖZEN / BEN HABER

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası, artan akaryakıt zamları karşısında Esnaf Odası’na fiyat ayarlaması başvurusunda bulundu.

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, akaryakıta gelen yüzde 34 zam karşısında zam değil fiyat ayarlaması istediklerini söylerken, “Akaryakıtın haricinde araçların bakımları, maliyetler yüzde 150 arttı ve esnafımız çok mağduriyet yaşadı. Zaten daha önceki süreçde de 20 aylık dönemde araçlar işsiz ve boşta olduğu için o mağduriyetler hala devam ediyor. Bu sıkıntıların bir nebze de olsa giderilmesi için zam değil, fiyat ayarlaması düşüncesiyle belediyeye iletilmek üzere İzmir Esnaf Odası Başkanı’na gerekli müracaatı yaptık. 22 Kasım 2021 ve 26 Kasım 2021 tarihlerinde iki başvuru yaptık. Yetkililerin bu konuda esnafımıza katkı koyup gerekli yardımı göstermelerini istiyoruz” dedi.

Kanal BEN

Copy link