RADYO İZMİR – 21.10.2021

Oda Başkanımız Hasan Basri BOSTANCI, Radyo İzmir ‘de Pınar TOSUNOĞLU’nun sunduğu “Pınarhanelik Sabahlar” programının canlı yayın konuğu oldu.

İzmir Servisçiler Odası Başkanı Bostancı: Kazaların sebebi korsan servisler!

Afyonkarahisar’da 5 öğrencinin yaşamını yitirdiği kazaya dikkat çeken İzmir Servisçiler Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, “Bu araç Okul Servis Araçları Yönetmeliğine uygun olması gerekiyor ve bu araç bu yönetmelikte zorunlu olan hiçbir niteliğe sahip değil. Kısaca bu araç Korsan. Bu canlara yazık.” ifadesini kullandı.

Afyonkarahisar’ın İşcehisar ilçesinde 5 öğrencinin yaşamını yitirdiği kaza sonrası başlatılan soruşturma kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgut Karakış ile okul müdürü Gülşen Şeyma Özdemir’in görevden alındığını kaydeden İzmir Servisçiler Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, “Yıllardır feryat ediyoruz, yakınıyoruz. Korsan servislere geçit verilmesin. Önerilerimizi herkesle paylaştık, çalmadığımız kapı kalmadı. Afyon’da Servisçiler Odası Başkanı defalarca uyardığı halde bu kaza oldu. Öncelikle bu bir taşımalı eğitim ve taşımalı eğitim olsa da bu araç Okul Servis Araçları Yönetmeliğine uygun olması gerekiyor ve bu araç bu yönetmelikte zorunlu olan hiçbir niteliğe sahip değil. Kısaca bu araç Korsan. Bu canlara yazık.” açıklamasına bulundu.

Afyon’daki elim kazadan önce İzmir’de de 3 yaşındaki Alperen Sakin’in anaokulunun korsan aracında hayatını kaybettiğini hatırlatan Bostancı, “Evlatlarımızın üzüntüleri tüm ülkede yürekleri dağlıyor. Korsan araçların karıştığı tüm kazaları hakkıyla çalışan servisçi esnafımıza mal etmeye çalışıyorlar. Yıllardır korsan taşımacılığın önlenmesi adına yetkilileri uyarıyoruz,  vatandaşları ‘S’ plakalı araçlardan hizmet almaya çağırıyoruz. Bu acılar hepimize ders olmalı” şeklinde konuştu.

Fatura bize kesiliyor

Servis taşımacılığının en büyük sorununun korsan araçlar olduğunu kaydeden Basri Bostancı, “Korsan taşımacılığa dur demenin zamanı geldi de geçti. Servis aracı niteliğine sahip olmayan araçların yapmış olduğu veya sebebiyet verdiği üzücü olayların faturası servisçi esnafına kesiliyor. Geleceğin teminatı olan minik evlatlarımızın ulaşımlarının ‘S’ plakası taşımayan, gayrı resmi çalışan korsan araçlarla yapılmaması gerekir. Bu alandaki sıkıntıyı daha önceden her platformda dile getirdik, ilgili Bakanlıklara çözüm önerilerimizle birlikte sunduk. Konuyu Cumhurbaşkanımıza ve kentimizin vekili olan dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’a kadar taşıdık. Bundan sonra korsan servisçiler yüzünden vicdanlar yaralanmasın, ana babalar ağlamasın istiyoruz.” dedi.

Mobil denetim ekipleri

Mobil denetim ekiplerinin gerekliliğine de dikkat çeken Bostancı şunları söyledi: “Gayrı resmi çalışan araçlar emek hırsızlığı yapıyor. Vergi başta olmak üzere yasal yükümlülüklerini yerine getirmiyor, bunun avantajını kullanarak üyelerimizle haksız rekabete giriyorlar. Ayrıca taşıdıkları yolcuların can ve mal güvenliğini de sağlayamamaktadırlar. Ayıptır, günahtır. Sorunun kesin çözümü için mobil denetim ekiplerinin kurulması son derece yerinde olacaktır.”

RADYO İZMİR – HABER KAYNAĞI

Copy link