“OKUL SERVİS ARAÇLARI YÖNETMELİĞİ” Değişikliği

Federasyonumuzun önderliğinde uzun süreden beri çalışması yapılan ve daha önce müjdesini verdiğimiz, Okul Servis Araçlarının Yaş ve Şartlarına ilişkin değişiklik çalışmaları tamamlanmıştır.

Bu kapsamda;

12 olan araç yaşı alt sınırının 15 yıla çıkarılması ve 2018 yılından önce trafiğe tescil edilen Okul Servis Araçlarında anılan Yönetmeliğin 4. Maddesinin 1. Fıkrasının (i) (l) (m) ve (o) bentleri kapsamında aranan şartların aranmayacağına ilişkin düzenlemeler yer almaktadır şeklinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’ne bilgi verilmiştir.

Bilindiği gibi Yönetmelikte müştereken dört bakanlık yetkili olduğundan şu an itibariyle Ulaştırma Bakanlığı haricindeki üç bakanlık tarafından imzalanmış, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sn. Adil KARAİSMAİLOĞLU sel bölgesinde olduğundan dolayı imzası eksik olup muhtemelen önümüzdeki hafta imzalanarak Yönetmelik Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girecektir.

Federasyon Başkanımız Sn.Fevzi APAYADIN, Federasyon Genel Sekreterimiz Sn.Enver YENİÇERİ ve Federasyonumuzun tüm çalışanlarına, bizimle beraber çalışmalarda emeği geçen Oda Başkanlarımıza teşekkürlerimizi borç biliriz.

Okul Servis Araçları Yönetmeliği

4. Madde

1. Fıkra

i)             Okul servis araçlarında her öğrenci ve çocuk için üç nokta emniyet kemeri ve gerekli koruyucu tertibat bulundurulacaktır.

l)             Okul servis araçlarında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca standartları belirlenen her koltukta oturmaya duyarlı sensörlü sistemler bulundurulacaktır.

m)          Okul servis araçlarında tüm koltukları görecek şekilde Araçların İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik ekinde belirtilen standartlara uygun, iç ve dış kamera ile en az otuz gün süreli kayıt yapabilen kayıt cihazı bulundurulacaktır.

o)           Okul servis araçlarında iç mekânı gösteren beyaz cam dışında cam kullanılamaz.

Copy link